Habitació superior carro de Bots

//Habitació superior carro de Bots
Habitació superior carro de Bots2021-05-21T08:25:37+02:00

Project Description

Habitació superior carro de Bots de Casa Rural Cal Carreter Turisme Rural

HABITACIÓ CARRO DE BOTS DE CAL CARRETER TURISME RURAL GARROTXA.

La habitació carro de Bots de Casa Rural Cal Carreter, és troba a la planta baixa de la casa, Amb acés directe des de l’ Era de la Masia.. Compta amb un sol ùnic espai amb llit doble, bany de dos ambients i un espai ampli equipat amb dos sofàs, TV, WIFI i sortida a l’ exterior amb vista a la piscina. Ideal per parelles o famílies amb nens petits, o persones amb dificultats de mobilitat per la seva situació a peu pla.

  Casa Rural Turisme Rural Garrotxa

  Noms de carros a les habitacions de cal Carreter?

  Habitació suite carro de Bots

  Els noms de les diferents habitacions de cal Carreter Turisme rural Garrotxa amb noms de carros ens recorden que, fins fa poques dècades, aquest va ser el mitjà de transport preferent del camp i arreu.

  Un carro es compon bàsicament de tres peces: un empostissat horitzontal, amb baranes o sense, dos braços per enganxar els animals de tir i les rodes.

  L’ofici de carreter comprenia tant confeccionar com menar carros. Era considerat un ofici de difícil aprenentatge, i per això gaudia de certa reputació dins el poble. També coneguts com a mestres d’aixa, els carreters havien de ser alhora bons fusters i bons ferrers.

  L’ús del carro va fer canviar el disseny de les cases per tal que s’hi pogués maniobrar a dins: entrades amples, carrils de pedra viva, cantoneres per protegir les parets, etc.

  Fins i tot els carrers de les poblacions estaven configurats i pensats perquè el pas dels carros no provoqués inconvenients.

  El carro d’escales, el de torn, la tartana, de trabuc, de bot, la diligencia etc. són alguns dels carros que actualment només es troben en museus, i que han quedat en desús a causa de la revolució que ha suposat el motor d’explosió.

  Anomenar les nostres habitacions amb aquests nom és el nostre petit homenatge als carreters i a l’ofici que van dur a terme.

  Casa Rural Turisme Rural Garrotxa

  Coneix les nostres darreres ofertes