Project Description

Habitació suite carro Torn Esturat de casa rural cal Carreter

Habitació suite carro Torn Esturat de casa rural cal Carreter Turisme Rural Garrotxa és una habitació de dos places amb bany privat i sala privada situada a la segona planta de cal carreter. El seu accés és per l’escala principal i la seva orientació al sud, fa que pels seus petits finestrals tingui vistes al jardí i al campanar del poble de Mieres.

La Sala està equipada amb televisió de 32 polzades, dos sofas, taula, calaixeres, jocs de taula.

La decoració de l’estada és sota teulat, amb acabaments de fusta, il·luminació indirecte amb llums de leds i il·luminació de tauletes de nits. El mobiliari, a l’igual que la resta de cal Carreter és rústic restaurat.

  Casa Rural Turisme Rural Garrotxa

  Noms de carros?

  Els noms de les diferents habitacions de cal Carreter Turisme rural Garrotxa amb noms de carros ens recorden que, fins fa poques dècades, aquest va ser el mitjà de transport preferent del camp i arreu.

  Un carro es compon bàsicament de tres peces: un empostissat horitzontal, amb baranes o sense, dos braços per enganxar els animals de tir i les rodes.

  L’ofici de carreter comprenia tant confeccionar com menar carros. Era considerat un ofici de difícil aprenentatge, i per això gaudia de certa reputació dins el poble. També coneguts com a mestres d’aixa, els carreters havien de ser alhora bons fusters i bons ferrers.

  L’ús del carro va fer canviar el disseny de les cases per tal que s’hi pogués maniobrar a dins: entrades amples, carrils de pedra viva, cantoneres per protegir les parets, etc.

  Fins i tot els carrers de les poblacions estaven configurats i pensats perquè el pas dels carros no provoqués inconvenients.

  El carro d’escales, el de torn, la tartana, de trabuc, de bot, la diligencia etc. són alguns dels carros que actualment només es troben en museus, i que han quedat en desús a causa de la revolució que ha suposat el motor d’explosió.

  Anomenar les nostres habitacions amb aquests nom és el nostre petit homenatge als carreters i a l’ofici que van dur a terme.