Aplaçament de la fase 1 a la Garrotxa

Aplaçament de la fase 1 del desconfinament de la Garrotxa . La comarca de la Garrotxa, com la resta de les comarques gironines, no passarà encara aquest dilluns vinent a l’anomenada fase 1 del desconfinament, segons decisió del Govern de la Generalitat. El Departament de Salut proposarà al govern espanyol que dilluns només tres regions sanitàries catalanes passin aquesta fase 1: les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i l’Alt Pirineu-Aran, segons han confirmat fonts de la conselleria. Les tres regions representen 852.093 habitants, poc més del 10% de la població.

Les sis regions sanitàries restants, per tant, continuarien en la mateixa situació que actualment. Són les regions de Barcelona Ciutat, Àmbit Metropolità Nord, Àmbit Metropolità Sud, Catalunya Central, Girona i Lleida. El motiu és que segons el Departament el risc de rebrot és més alt en aquestes zones, tot i la diversitat estadística entre comarques d’una mateixa regió sanitària.

Aplaçament de la fase 1 a la Garrotxa

La fase 1 de desconfinament permet trobades de deu persones, com a màxim, mantenint una distància de seguretat de dos metres entre persones obligatòria i la recomanació d’ús de mascareta i desinfecció de mans.

També limita a dues les persones que poden compartir vehicle, excepte en el cas que es comparteixi residència. Les vetlles estaran permeses en instal·lacions públiques i privades. Aforament màxim de 15 persones en espais a l’aire lliure i deu en espais tancats.

En aquesta fase, s’havien de reobrir comerços de menys de 400 metres quadrats sense cita prèvia, així com les terrasses dels bars a la meitat del seu aforament sempre que es pugui mantenir la distància de dos metres entre taules. També es permetia un terç de l’assistència a temples religiosos o reunions d’un màxim de deu persones no convivents.