Carnaval 2020 a Olot

Carnaval 2020 a Olot aquest proper cap de setmana us espera i des de Cal carreter Casa Rural a la Garrotxa us ho recomanem. Viu el color, la música i la màgia del carnaval des de la capital de la Garrotxa.

Des del 1990, quan el CIT en va assumir l’organització, el Carnaval d’Olot s’ha consolidat fins a convertir-se en una autèntica segona festa major de la ciutat.

Olot es transforma en un gran escenari on se celebren diversos actes d’animació: carnaval infantil, balls de disfresses o una gran rua amb milers de persones desfilant entre dotzenes de carrosses i comparses arribades de diversos punts de Catalunya.

Un any més, la Garrotxa es prepara per gaudir del carnaval de la manera més intensa. 31 anys després d’importar els aires de la costa, la comarca del Prepirineu és un dels referents de la festa a la demarcació i es troba al calendari de qualsevol colla carnavalesca que opti a guanyar uns bons premis.

La festa es reprodueix de forma successiva als diferents municipis de la Garrotxa, des dels precoços municipis de Besalú i Sant Jaume de Llierca, passant per la gran festa d’Olot, fins arribar als pobles de Castellfollit de la Roca, Riudaura, Sant Joan les Fonts o Tortellà, que celebren el seu Carnestoltes un cop enterrada la sardina.

El cartell del Carnaval de la capital de la Garrotxa simbolitza d’alguna manera la fal·lera que la comarca sent per aquesta festa. El seu autor, Antoni Carrera ‘Karris’, ha dibuixat la torre de Sant Esteve retorçada, segurament ballant al ritme del Carnaval. A sota, un antifaç de gat recorda el caràcter nocturn de la festa que no acaba.

El carnaval a la Garrotxa es perpetua i es reinventa. A Olot, una rua matinal protagonitzada pel Rei i la Reina animarà el centre de la ciutat hores abans de la Gran Rua de la tarda, que es podrà seguir en directe per Olot Televisió. A Sant Joan les Fonts, el carnaval infantil tindrà forma de ball. Enguany, a més, una nova colla pujarà dalt d’una carrossa. Es tracta de l’Associació Amics del Carnaval Mar i Muntanya, formada per persones vinculades a la festa de la Garrotxa i de la Costa Brava, un híbrid natural després de tres dècades d’agermanaments i coincidint a les rues d’un costat i de l’altre.

A les 17 ‘oo hores tindrà lloc la Gran Rua de Carnaval amb la desfilada des de l’antiga estació fins a la plaça Clarà amb concurs de carrosses i de comparses.

A partir de les 01’00 hora Gran Festa de Carnaval amb l’Orquestra Maribel i DJ’s al Pavelló Firal. Entrada anticipada: 15 ’00€.