Com reactivar el turisme?

Campanyes microsegmentades en mercats de proximitat

Com reactivar el turisme? Les caigudes de les reserves turístiques a Catalunya superen el 90%, segons les dades del Govern

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha anunciat aquest dilluns que es faran “campanyes microsegmentades” per reactivar “els mercats amb més potencial i especialment el turisme domèstic i de proximitat un cop superada la crisi”. Chacon s’ha reunit aquest dilluns a la tarda amb els representants del sector turístic català en el marc de la situació d’emergència creada per la pandèmia del coronavirus. La consellera ha recordat que “el turisme és un sector estratègic per Catalunya, pel seu grau de contribució al PIB i a l’ocupació”. Segons ha afegit, les caigudes de les reserves turístiques internacionals superen el 90% i els allotjaments “pràcticament no estan rebent reserves per a futures arribades”.

En el pol oposat, la consellera ha destacat com a positiu el fet que “el 85% dels esdeveniments” de fires i congressos s’estan ajornant per després de l’estiu. Això, ha afegit, permetria “recuperar part del que s’ha estat perdent aquestes setmanes”.

Pel que fa al turisme, representants del sector i Govern han coincidit que el primer client en activar-se serà el turista local i aquell que tingui una capacitat de desplaçar-se a Catalunya en un radi de proximitat de poques hores de distància. Per aquest motiu una de les accions anirà orientada al mercat interior a través de l’eslògan ‘Catalunya és casa teva’.