Coneix la D.O Olotina

Coneix la D.O Olotina. Una ruta guiada pel centre d’Olot per descobrir el seu patrimoni artístic i tastar els seus productes alimentaris més característics.

Els blanquers d’Olot ja eren els més buscats, les indianes eren un art i un ofici, i durant anys el tèxtil va ser el puntal de la indústria. Els orígens coneguts de l’activitat manufacturera de la pell a Olot es remunten, pel cap baix, al segle XIV. Durant el segle XVIII hi van estar funcionant una mitjana de quinze adoberies, alguna més en els anys vint i en les darreres dècades del segle. Donaven feina directa a un centenar i mig de treballadors (algunes fonts parlen de més de dos-cents operaris cap a 1776 i de més de 300 el 1783, però aquestes xifres semblen exagerades). Hi havia, a més, un algtre nombrós col·lectiu que en vivia, el dels sabaters, corretgers i basters.

I quina altra ciutat fa sants? l’any 1880, Olot s’inicia en una nova indústria: la producció d’imatgeria religiosa, de la qual ben aviat esdevindrà un referent mundial. Per tal d’oferir una sortida professional als alumnes de l’Escola Pública de Dibuix, Joaquim Vayreda i Josep Berga i Boix funden el taller Vayreda, Berga i Cia., el primer dedicat a la manufactura de Sants i que dos anys després passarà a anomenar-se El Arte Cristiano.

D.O. Olotina fa un recorregut per l’Olot més autèntic i per indústries centenàries com la d’elaboració de xocolata, ratafia i les càrniques. Una experiència al “business” olotí amb caràcter propi.

Punt de sortida: Oficina de Turisme d’Olot. C/ de Francesc Fàbregas, 6
Inclou tastet!

Compra les teves entrades enb aquest enllaç

Sortides programades a les 12′ 00 hores els dies:

Dissabte, 31 d’agost de 2019
Dissabte, 28 de setembre de 2019
Dissabte, 12 d’octubre de 2019
Dissabte, 30 de novembre de 2019