El Turisme Rural un any d’incerteses

El Turisme Rural any d’incerteses si bé és reconegut que és un sector dins del turisme del nostre pais que podem considerar que va a l’alça, segons desprèn d’un estudi de la Universitat Autònoma de Barcelona, constata que la demanda interna a Catalunya d’aquesta modalitat ha augmentat un 23 per cent en comparació amb l’estiu del 2019.

Un dels seus autors, el professor de l’escola de turisme i direcció hotelera de la UAB, Esteve Dot, ha explicat, al programa El Cafè de la Ràdio, que “Catalunya és una potència pel que fa a turisme rural

Dot diu que el turisme rural és segur, de qualitat i sostenible. Genera riquesa a la comunitat local, i els demandants solen ser persones conscienciades. El model que es va iniciar “els anys seixanta” amb “turisme de sol i platja” que el professor recorda que “hem estat arrossegant durant dècades” a base de “massificació, tot inclòs, preus baixos“, ara el 2021 “hi haurà un abans i un després” per al model turístic en qüestió.

El turisme rural va iniciar-se als anys vuitanta, i es va consolidar als noranta. Els clients internacionals han passat a ser zero per culpa de la pandèmia. Les dades de l’INE i les enquestes als principals gestors d’establiments rurals corroboren que la demanda interna han compensat parcialment la caiguda dels turistes estrangers. Ara el turista de proximitat busca seguretat, tranquil·litat, destinacions menys massificades i poca exposició social.

A Casa Rural Cal Carreter tenim la voluntat ferma de fer front a aqueswta nova i difícil situació global i mantenir-nos ferm al mercat tant com les nostres forces i possibilutats ens ho permetin.