• Banyoles rutal de l'estany als volcans
  • Banyoles rutal de l'estany als volcans
  • Banyoles rutal de l'estany als volcans

Banyoles

Banyoles ruta de l’estany als volcans

Banyoles és la capital de la comarca del Pla de l’Estany, al centre de les comarques gironines. El seu principal atractiu, l’Estany, l’ha convertit en una ciutat dinàmica, oberta als demés i emprenedora. Banyoles i la seva comarca són un lloc de gran interès ecològic, cultural i històric, i també una font inesgotable de recursos turístics, esportius i de lleure.
L’Estany, els recs i hortes, les zones boscoses, els parcs, jardins i zones verdes, formen part del nostre patrimoni natural que hem de gaudir i protegir.
La qualitat de vida a la ciutat depèn, entre d’altres, d’una gestió eficient dels serveis públics, del bon aprofitament dels recursos i del respecte al medi ambient.
Per això, l’impuls d’un seguit d’accions de sostenibilitat ens ajudaran a fer compatibles el respecte ambiental i les activitats que portem a terme a la ciutat i la natura.
Des dels anys 90 la UE subvenciona projectes, de conservació dels recursos naturals, en els seus estats membres a través del fons LIFE-Natura. Amb això es pretén protegir i conservar aquells Llocs d’Importància Comunitària (LIC) inclosos dins de la proposta de la Xarxa Natura 2000.
L’Espai Natural de l’Estany declarat Espai d’Interès Natural (PEIN), presenta un dels ecosistemes hidrogeològics més importants de la regió mediterrània de la Península Ibèrica, que engloba l’Estany i el conjunt d’estanyols que l’envolten.
La zona va estar beneficiada pel Programa LIFE-Natura a través del Projecte: Restauració dels ambients aquàtics de Porqueres i de Banyoles, per al període 2003-2007.
El Projecte fou concedit per la CE als ajuntaments de Porqueres i de Banyoles. Ambdós consistoris tenen com a socis el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Territori i Paisatge de Caixa Catalunya. Per al desenvolupament de les accions i el seguiment i evolució del Projecte, compten amb la col•laboració d’un equip científic de la Universitat de Girona.

Casa Rural Turisme Rural Garrotxa
Parlem?

Estem per servir-vos.

Contacta'ns i donarem forma a les vostres peticions a la Garrotxa
Parlem?