• Casa Rural Cal Carreter Turisme Rural Garrotxa Parc Natural Zona Volcànica 2
  • Casa Rural Cal Carreter Turisme Rural Garrotxa Parc Natural Zona Volcànica 5
  • Casa Rural Cal Carreter Turisme Rural Garrotxa Parc Natural Zona Volcànica 4

Parc Natural Zona Volcànica

Parc Natural Zona Volcànica

Dins les 15.000 hectàrees que conformen el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa hi trobem 38 cons volcànics, més de 20 colades de laves basàltiques i molts atractius biològics i culturals. Aquesta joia natural abraça 11 municipis diferents, la majoria a la vora del riu Fluvià.

Les muntanyes, la terra i el clima li donen una vegetació variada i exuberant, de gran valor. S’han identificat més de mil espècies de plantes diferents, i gairebé el 65% del territori és ocupat per frondosos boscos d’alzinars, rouredes o fagedes, com la famosa fageda d’en Jordà. Aquí hi viuen una àmplia diversitat d’animals: porcs senglars, guineus, esquirols, conills, mosteles, talps, eriçons, tritons, serps d’aigua, gripaus… Un dels trets del parc natural és l’alta activitat volcànica, deguda a la gran falla que divideix la comarca en dos: al nord creixen turons, parets calcàries i barrancs, i al sud el relleu és més planer.

Cada any hi ha un centenar de moviments sísmics gairebé imperceptibles. Els volcans més populars i emblemàtics són el de Santa Margarida, el Montsacopa i el Croscat. Aquest últim és el volcà més gran de la península Ibèrica i també el més jove, amb 1.500 anys.

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa està molt humanitzat, ja que conté nuclis de població, veïnats, masies i nombrosos camps de conreu, que ocupen una quarta part de la superfície. El territori, però, forma un paisatge equilibrat i harmoniós. La zona ofereix una trentena de rutes de llarga i curta distància, la majoria ben senyalitzades. D’entre els camins més concorreguts hi ha el d’Olot a Can Xel, el de Can Xel a Santa Pau i el que envolta el Croscat. Hi ha tres punts d’informació a Olot, Santa Pau i prop del volcà del Croscat, on es pot obtenir informació sobre els diversos itineraris pel parc.

Superfície 15309 Municipis que comprèn Olot; Preses, les; Mieres; Vall de Bianya, la; Sant Feliu de Pallerols; Sant Joan les Fonts; Montagut; Planes d’Hostoles, les; Sant Aniol de Finestres; Santa Pau; Castellfollit de la Roca Titularitat Pública Des de 1985

Casa Rural Turisme Rural Garrotxa
Parlem?

Estem per servir-vos.

Contacta'ns i donarem forma a les vostres peticions a la Garrotxa
Parlem?