La Garrotxa entra a la fase 3 aquest dilluns

Entrem a la fase 3 a Cal Carreter Turisme Rural a Mieres. Nou canvi de fase a la Garrotxa: la regió sanitària gironina passarà aquest dilluns a la fase 3, juntament amb la Catalunya Central, i per tant canvien les regulacions del desconfinament.

La mobilitat

La principal novetat és la supressió de les franges horàries: tothom pot sortir a passejar o a fer esport en qualsevol moment del dia. Això afecta a la ciutat d’Olot, per volum d’habitants. A més, es podrà anar a la comarca veïna d’Osona, al pertànyer a una regió ubicada en la mateixa fase que la Garrotxa. Les úniques zones a les que no es podrà entrar serà Barcelona i la seva àrea metropolitana i Lleida, que encara es troben a la fase 2.

Ampliació dels aforaments

Pel que fa a les trobades amb familiars i amics, la limitació creix fins a les 20 persones. Es poden fer les reunions tant al carrer com a les cases particulars. Els comerços i restaurants també canvien el seu aforament: els locals disposaran de la meitat del seu espai per treballar, i l’hostaleria podrà disposar de nou de les barres. Pel que fa a la cultura, tant cinemes, com teatres o auditoris poden obrir amb el 50% de l’aforament. Les Biblioteques podran organitzar activitats i acollir gent al seu interior, sempre i quan no es superi la meitat del total de persones que podrien accedir-hi en condicions normals.

El turisme

En turisme, la meitat de l’aforament també regeix l’obertura d’hotels i altres allotjaments turístics. Les activitats turístiques tenen un topall: 20 persones amb guia turístic i 30 persones en activitats.

Pel que fa a les cerimònies religioses, es pot ocupar el 75% de l’aforament dels espais de culte. En enterraments hi pot haver 50 persones a l’aire lliure, o 25 en espais tancats. Els casaments es poden fer amb 150 persones a l’aire lliure, i la meitat si el recinte és tancat.