Espai ciclista

Gaudir de la Garrotxa sobre rodes, cicloturisme en terra de volcans

A cal Carreter Turisme Rural també ens agrada el món de les dues rodes i volem oferir-vos un espai físic per els hostes ciclistes, guarda bicicletes, taller, espai de rentat…

La Garrotxa és un dels millors espais per practicar el cicloturisme a Catalunya. Olot és un punt clau, ja que és punt de pas obligat per a enllaçar la Via Verda del Ferro amb la Via Verda del Carrilet. L’enllaç es pot fer a través de dues rutes diferents: la primera va de Sant Joan de les Abadesses a Olot passant pel Coll de Santigosa i pel coll de Coubet, aprofitant l’antiga carretera Gi-521; i la segona passa per Santa Llúcia de Puigmal i la Vall de Bianya. Olot és el punt de partida recomanat per a recórrer la Via Verda del Carrilet, ja que bona part del recorregut fins a Girona és en descens.

A banda, a la Garrotxa hi ha senyalitzades diverses rutes anomenades Els secrets de les Vies Verdes que, a partir de la Via Verda, permeten descobrir el territori en bicicleta : La Vall de Bianya, pairalies i cultius; Sant Feliu de Pallerols, un volcà entre boscos; Les Preses, el bressol de Verntallat – les revoltes remences; Olot, fagedes entre volcans; Olot, l’art dels paisatges i Les Planes d’Hostoles, espais i dominis – les revoltes remences.

Besalú, per la seva banda, disposa de l’Anella Verda, un ampli espai de passeig vora el riu Fluvià apte per circular en bicicleta.