Fira de la Ratafia de Besalúç

Del 30 de novembre i 1 de desembre de 2019

La Fira de la Ratafia de Besalú molt propera a Mieres on trobareu el nou Cal Carreter Turisme Rural és un dels esdeveniments més consolidats del panorama gastronòmic català amb botigues, música, degustacions i concursos amb la ratafia com a gran protagonista

Com en els darrers anys, el programa de la Fira ha anat incorporant activitats per tal d’arribar a totes les franges d’edat, i enguany no ha sigut una excepció. Durant el cap de setmana del 30 de novembre i 1 de desembre, Besalú acollirà tota mena d’activitats que tindran un denominador comú: donar a conèixer la ratafia. La fira arrencarà el dissabte (18h) amb un concurs de dolços casolans amb ratafia Russet que tindrà lloc a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Besalú.

Tot i que la Fira comença el dissabte, el gruix del programa es portarà a terme el diumenge 1 de desembre. Durant tota la jornada, els assistents que s’acostin a la plaça de la Llibertat podran gaudir de degustacions, tastos i vendes de ratafies provinents d’arreu del país. Paral·lelament, al Prat de Sant Pere hi haurà un mercat artesanal i botigues.

També el diumenge, la Sala d’Actes acollirà un concurs de ratafies de Besalú (11h). Més tard, a partir de les 12 del migdia, la fira s’amenitzarà amb la música dels The Puppy Thoughts. A banda d’aquesta activitat musical, la plaça de la Llibertat també serà l’escenari de la presentació de la ratafia guanyadora d’enguany (13h) i posteriorment, es procedirà a fer l’obertura de la ratafia guanyadora del 2018. Ja a les 5 de la tarda, la Fira de la Ratafia de Besalú arribarà al seu final amb una audició de sardanes que anirà a càrrec de la Cobla Principal d’Olot.