Fira del Fajol de Batet de la Serra

Fira del Fajol de Batet de la Serra. Els Amics del Fajol organitzen una vegada més la Fira del Fajol de Batet de la Serra (Olot), que enguany arriba a la quinzena edició aquest diumenge 9 de febrer. Aquesta és la tercera de les fires amb “efa” i tanca el cicle iniciat per la Fira del Fesol de Santa Pau i la del Farro de la Vall de Bianya, celebrades, respectivament, en els dos caps de setmana anteriors.

Durant tot el dia hi podreu gaudir d’un mercat de productes de proximitat i d’artesania, de productes locals de la Zona Volcànica de la Garrotxa i de l’exposició d’animals de pagès amb la col·laboració de porcs casolans Corominas, Jordi Vilarrasa, Can Rovira, xais ecològics Mas Godomar i Ponis de la Garrotxa.

Al llarg del matí es farà una demostració de construcció de pedra seca i enguany es finalitzarà la barraca de marge començada l’any passat. També, s’oferiran degustacions de diferents tastets elaborats amb fajol per part de representants de la Cuina Volcànica i per quarta vegada es celebrarà la Gimcana llaminera.

Es farà una demostració de la destresa de la gent del poble amb l’art de batre, ventar i moldre el fajol i tallers i demostracions d’oficis tradicionals com cisteller, picapedrer, xocolater, sabater i torner de fusta, així com concursos per a la mainada, actuacions musicals i balls d’en Batoies i les Perdius. Igualment, s’ha convocat la setena edició del concurs de coques casolanes elaborades amb base de fajol.

Si voleu coneixer en detall el programa podeu enllaçar aquí