Fira del farro 2020 a Vall de Bianya

Fira del farro 2020 a Vall de Bianya la proposta de Cal Carreter Turisme Rural a la Garrotxa per aquest proper cap de setmana amb la seva XIII edició.

La XIII Fira del Farro de la Vall de Bianya aplega un munt d’activitats:

  • Conferència de RCR Arquitectes (el dissabte 1 a les 18.45 h al Saló de Plens de l’Ajuntament),
  • Mercat de La Canya (el diumenge, com la resta d’actes),
  • Sopar-tastet ofert pels restaurants i artesans de la Vall de Bianya, Missa a l’Església de Santa Margarida (10.30 h)
  • Cercavila de la Colla Gegantera de la Vall de Bianya amb l’acompanyament del gegant Farrus Tremendus, es cabeçuts Sidro i Margarida i els gegantons de la Canya, entre d’altres.

 

L’origen és a partir de l’existència d´una vintena de molins fariners, la majoria dels quals en un moment o altre van moldre farina de blat de moro per a la subsistència de la gent. Les primeres edicions de la Fira del Farro de la Vall de Bianya van servir per recuperar el molí del Colomer, el molí del Molí Nou i el molí de la Boada.

A més a més de visitar el molí i veure com es feia antigament la mòlta de blat de moro, els visitants de la fira poden degustar diferents productes amb el farro com a gran protagonista, com poden ser les galetes i magdalenes de farro, el botifarro, el pa de blat de moro, la cervesa feta amb blat de moro i coneguda com la Bianyenca, caramels de farro i moltes més activitats que se celebren durant tot el cap de setmana.

  • Fira del farro 2020 a Vall de Bianya

    Fira del farro 2020 a Vall de Bianya