Actes per l’arribada de la Flama del Canigó a Mieres

Flama del Canigó a Mieres, com marca la tradició per celebrar la nit més curta de l’ any els pobles recullen la flama del Canigó, La Flama del Canigó arribarà aquest dimarts a la nit, en el marc de la revetlla de Sant Joan, a més de 3.000 punts dels Països Catalans. Ho farà adaptada al context actual provocat per la pandèmia de la Covid-19 i garantint les mesures de seguretat.

Habitualment, la matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.

La Flama del Canigó arribarà com cada any a tots els racons dels Països Catalans, adaptada al context actual provocat per la pandèmia del coronavirus i garantint totes les mesures de seguretat. Enguany, atès que a Catalunya Nord hi ha toc de queda de 23h a 6h i per tant no és possible fer la regeneració a mitjanit, excepcionalment, es farà la regeneració a les 12h del migdia del dia 22. Accediran al cim un grup reduït de persones en representació de tots els equips de foc que faran arribar la flama a les 6:30h del matí a Coll d’Ares per iniciar-ne la distribució arreu dels Països Catalans.

A la Garrotxa una ruta arribarà directament a Olot i l’altra farà camí via Besalú. Són dos equips de foc preparats per anar a recollir la flama a la pica del Canigó la nit del 22 i llavors baixar-la per llocs diferents per poder arribar a mitja tarda tant a Besalú com a Olot i a la resta de poblacions de la comarca.

Flama del Canigó a Mieres