Massificació a la Garrotxa

Massificació a la Garrotxa La gran afluència de visitants en certes èpoiques de l’ any a l’ entorn d’ Olot i ndel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa han fet que la nova junta de Turisme Garrotxa vol mantenir les línies de treball iniciades en els últims anys per tal que la comarca segueixi essent un referent en ecoturisme, turisme esportiu o centre de reunions de petit format. Però per a aconseguir-ho, es vol impulsar un estudi de mobilitat intern a la zona central, que comprèn Olot, Les Preses i Santa Pau, per establir un programa de “multimesures” que reguli millor el flux de visitants.

“Es tracta d’intentar reduir l’accés motoritzat del parc, per evitar la sobreocupació. Són deu dies a l’any que tenim aquest problema…però el que ens ha de guiar és un model de mobilitat sostenible, més enllà dels dies problemàtics puntuals.”

En els últims anys, s’ha avançat en la creació d’una via verda que uneixi Olot i Santa Pau o en el desenvolupament de nous camins de la xarxa Itinnerànnia, però segons l’organisme cal avançar en altres propostes.

Des de l’entitat, es recorda que un de cada quatre visitants prové de l’estranger, i que segons el tipus de turista que ve s’ha de seguir treballant en la sostenibilitat de les propostes de la comarca. En aquest sentit, l’organisme es troba de ple en el treball per la renovació de la Carta Europea de Turisme Sostenible, model pioner al país que es va començar a la Garrotxa; l’any vinent, la comarca es tornarà a auditar per revalidar la seva adhesió a la carta.