Millora dels miradors del volcà del Croscat

Millora al volcà Croscat. Un dels grans atractius i visita obligada dels hostes que tenim a casa rural Cal Carreter de Mieres és sense cap dubte la visita al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i particularment al volcà Croscat. Si bé d’altres fan una visita i passeig per la Fageda d’en Jordà o pugen fins al volcà de Santa margarita la facilitat d’accés per tots els públics fa que la singularitat d0 aquest volcà sigui el mes demendat alhora de triar i programar un matí d’excursió.

Així que ens ha agradat llegir que en els propers dies s’iniciaran les obres de remodelació de les dues zones que actualment s’utilitzen com a miradors en els accessos a les grederes del volcà del Croscat.

Millora al volcà del Croscat. L’actuació consisteix a retirar les actuals baranes de fusta provisionals i la construcció de dues noves estructures per donar forma a dos recintes-miradors, delimitats per una nova estructura metàl·lica en concordança amb l’estil arquitectònic utilitzat en el seu dia per a la restauració de les grederes.

L’objectiu de l’actuació de las millora al volcà Croscatés és delimitar clarament les zones de miradors, eliminar materials aliens, millorar la seguretat, limitar els fenòmens erosius i dotar els espais miradors d’un nivell qualitatiu que reforci el valor de l’espai en el seu conjunt.

Es preveu que la durada de les obres sigui aproximadament d’un mes, i durant el seu desenvolupament serà necessari limitar els pas de vianants, en alguns períodes de temps i de forma alternativa, en els dos accessos a la part baixa de les grederes. Tot i això, sempre es podrà accedir a les grederes per un dels dos accessos. Aquesta situació estarà convenientment senyalitzada i delimitada físicament sobre el terreny.

Amb el nou carril bicicleta i aquesta nova actuació facilitem la visita a grans i petits al nostre màgnific entorn.