Pessebre vivent de Santa Pau

Pessebre vivent de Santa Pau un esdeveniment que aquest any torna a representar-se a la capital dels volcans els propers dies 6 i 7 de desembre a les 19’00 hores. Cita obligada en aquestes dates on tot un poble es volca en aquesta festa que obre les portes del seu casc medieval i que dins d’un recorregut escassament una hora, els carrerons, les petites places, les voltes, els portals de les cases, ofereixen la seva història per donar forma al Pessebre Vivent.

El Pessebre esta estructurat amb escenes bibliques, que representen aspectes dels esdeveniments que envoltaren el naixement de Jesús, i escenes modernes que representen aspectes de la vida quotidiana d’un temps passat a la nostra terra, amb oficis ja perduts.

El recorregut comença a la plaça de Baix, amb el pregó del Profeta. S’accedeix a la plaça Major a través del Portal de Sant Antoni, una de les dues antigues entrades al recinte històric de Santa Pau. La plaça Major és un recinte porticat d’origen medieval, anomenat també Firal dels Bous perquè té el seu origen en un Firal de bestiar.

A la plaça es representen les escenes de l’anunciació, l’empadronament i el mercat de bestiar, entre altres.

Tot seguit, per un carreró estret, on ens trobem amb Josep i Maria buscant posada, arribem a la placeta de l’Absis, darrera l’església parroquial de Santa Maria, on s’escenifica el naixement.

Des d’aquí, es baixa fins el Portal del Mar mentre contemplem les escenes dels pastors, els reis, el pobre, l’infern i les bugaderes. El Portal del Mar és l’altre porta d’accés al recinte històric. El seu pas ens porta a la plaça de la Vila Vella, que fou la primera plaça important de la població a redós del castell en la primera etapa de la seva formació.

Durant el recorregut pel carrer de Vila Vella i la plaça dels Valls, haurem vist escenes d’oficis, alguns ja perduts, i escenes de la vida quotidiana d’un temps no gaire llunyà però, que ja han entrat a formar part de la història del nostre poble.

Novament ens trobem a la plaça Major, amb les últimes escenes del Pessebre, que ens dona l’adéu amb la degustació d’un bon caldo calent, un traguet de ratafia i unes galetes.

Compra d’entrades anticipades aquí.