Protocol de neteja Cal Carreter

 

1.- Objectiu de Cal Carrter Turisme Rural

Protocol de neteja Cal Carreter. En el següent document detallem les estratègies que seguim des de Cal Carreter Turisme Rural Garrotxa per minimitzar els riscos higiènic-sanitaris per evitar la propagació del Covid-19 i seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries hem elaborat un protocol propi de neteja i desinfecció de les habitacions, zones comuns, terrassa, menjador i piscina.

Per aquest motiu creiem important explicar que a Cal Carreter hem fet certs canvis, sobretot per garantir d’un entorn amb les garanties d’higiene sanitàries.

 

2.- Servei d’acollida dels clients de Cal Carrter Turisme Rural

Protocol de neteja Cal Carreter. El client en la confirmació de la reserva cal que retorni signat el document d’acceptació de les mesures de seguretat implantades per Cal Carreter Turisme Rural Garrotxa .

Caldrà realitzar el pre-chek-in on line enviant el document que identifiqui a les persones que vindran a l’establiment com per exemple el DNI / carnet de conduir / passaport / llibre de família

Un cop arribi el client a les nostres instal·lacions cal que porti la mascareta posada, (en cas d’oblit en disposem per a la venda) i s’ha de netejar les mans amb la solució desinfectant.

Un sol membre de la família entrarà recollir les claus i serà acompanyat fins a l’habitació per par de Cal Carreter Turisme Rural Garrotxa.

Cal mantenir les distancies de seguretat interpersonals obligatòries i/o recomanades amb els clients i entre diferents clients

Des de Cal Carreter Turisme Rural Garrotxa el chek-in es podrà realitzarà amb mascareta o pantalla facial.

Si desitja informació de la zona se li facilitarà diferents enllaços via correu electrònic, missatgeria o Codis QR per tal de poder accedir a la informació desitjada.

Les claus es dipositaran en una solució desinfectant abans que el client les rebi i un cop el client faci el chek-out.

El mostrador es netejarà i desinfectarà de forma diària segons freqüència d´ús.

El pagament a realitzar es preferible que es faci amb targeta de crèdit/dèbit o prèvia transferència, si es fa servir el TPV es desinfectarà previ us del client.

Si el client vol algun material extra de l’habitació com penjadors, coixins extres o mantes caldrà demanar-les a recepció

 

3.-Servei de restauració dels clients de Cal Carrter Turisme Rural

Solució desinfectant disponible i d’ús dels clients en l’arribada i a la sortida del bar/menjador.

Assignació de taules i cadires des de Cal Carreter Turisme Rural Garrotxa per l’ús durant l’estada de cada client evitant al màxim possibles canvis.

Canvi d’estovalles desprès de cada servei i neteja i desinfecció de la taula i cadires en la sortida del clients.

Principalment l’ informació dels àpats com menús del sopar en la mitja pensió o dinar amb la pensió complerta, carta de vins, serveis de bar, … es realitzaran via codi QR, missatgeria, pissarres exteriors.

Els espais coberts es ventilaran com a mínim després de cada servei i utilitzarem l’aparell d’ozó per desinfectar l’ambient un cop finalitzat cada servei.

Des de Cal Carreter durant el serveis dels àpats cal rentar-se les mans amb aigua i sabó utilitzar una solució desinfectant hidroalcohòlica i mascareta durant tot el servei.

 

4.-Pla de neteja i desinfecció de Cal Carrter Turisme Rural

Protocol de neteja Cal Carreter. Es registren les neteges

 • Registre de neteja dels banys comuns.
 • Registre de neteja de les zones comuns.
 • Registre de neteja de les habitacions on quedarà registrat les diferents accions contemplades (ventilació de l’habitació, neteja de l’habitació, desinfecció per ozó, canvi de la roba de llit i tovalloles tovalloles).

S’ha augmentat les neteges en les zones comuns com també el material de contacte com poms, grifaries, banys, baranes, datàfon, claus, taules i cadires al menjador.

No es neteja cap habitació amb els clients dins.

Les neteges es realitzaran amb el material de protecció individual i roba especifica per aquesta feina.

Primer de tot s’obriran les finestres, balcons de les habitacions i a poder ser el mateix client abans de la sortida ja ho deixarà obert.

Retirada de les escombraries.

La roba bruta retirada de les habitacions es posarà en una bossa i un cop tancada es portarà a la bugaderia per la seva neteja que es necessari realitzar-la a un mínim de 60ºC, que es el mínim exigit. S’ha d’evitar posar la roba bruta directament al terra ni espolsar-la i un cop recollida cal netejar-se les mans / guants amb aigua i sabó i posar una solució desinfectant.

Per evitar contaminacions creuades la roba neta nomes es manipularà un cop les habitacions siguin netes i desinfectades.

Es procedeix a la neteja per eliminar la brutícia i matèria orgànica de la zona per poder garantir que el desinfectant treballi en adequades condicions.

Un cop finalitzada la neteja de cada habitació hi haurà canvis de guants d’un sol ús i draps de neteja .

Utilització de la maquina d’ozó amb el certificat obligatori de compliment de la CE i normativa UNE 400-201-94 sobre la seguretat química.

Les zones d’ús comú, interiors i exteriors, es netejaran i desinfectaran diàriament segons freqüència d’ús.

Retirada de les escombraries de les zones comuns de forma diària.

 

5.-Accions i millores realitzades des de Cal Carrter Turisme Rural

Protocol de neteja Cal Carreter. Per evitar la propagació del virus des de Cal Carreter s’ha realitzat diferents accions:

 • Hem minimitzat la decoració de les habitacions retirant mobles antics de decoració i sense ús específic.
 • A les habitacions també s’ha retirat els pleids i coixins decoratius.
 • S’han incorporat sensors de moviment a les escales per evitar els polsadors de la llum.
 • S’ha retirat la zona de bar interior amb butaques, de la zona d’estar comú.
 • S’ha ampliat la distancia entre taules de la zona de menjador a la distancia de seguretat recomanada.
 • Creació de la terrassa exterior amb taules i la mesura de seguretat recomanada.
 • Assignació per part de Cal Carreter de les taules del menjador per els àpats per evitar l’ús del material de taules i cadires per diferents persones
 • Assignació de zones a la piscina per habitacions per evitar utilitzar el mateix material entre persones.
 • Generació de codis QR per als clients i per donar informació de carta de bar, carta de vins, informació de la zona, protocol covid
 • Adquisició d’una màquina de generació d’ozó.
 • S’han adequat espais amb separació física per evitar contacte entre diferents hostes.
 • S’ha afegit cartellera de recomanacions i recordatori d’informació important varia i telèfons d’interès.
 • Tenim dispensadors de gel hidroalcohòlic a diferents zones
 • S’ha posat un assecador de mans automàtic al bany comú
 • S’han fet diferents formacions i cursos per minimitzar la propagació del virus.
 • S’han canviat els consumibles de taula per monodosis d’oli, sal i sucre.