Ruta senderista per Olot que us portarà de volcà a volcà.

Avui us proposem una Ruta senderista per Olot que us portarà de volcà a volcà: del Montsacopa al de Montolivet.

El volcà Montsacopa és el volcà més urbà i emblemàtic d’Olot. Accessible per a tothom, és un museu a l’aire lliure: les seves grederes, el cràter de forma circular, les torres carlines que van ser declarades Bé cultural d’interès nacional, l’ermita de Sant Francesc de Pàdua…! I és també, des d’on podreu gaudir de les millors vistes d’Olot, part de la Vall d’en Bas i de la serralada del Canigó.

Sorgit de la mateixa falla, el volcà Montolivet és el germà petit del volcà Montsacopa. Dalt del volcà Montolivet podreu veure-hi, de gran interès històric, una torre de telegrafia òptica del segle XIX. Seguint per la muntanya pelada gaudireu de les vistes a la ciutat i del poble veí, Les Preses.

Alineat entre els volcans de la Garrinada i de Montolivet, el Montsacopa té un cràter circular producte d’una erupció estromboliana poc explosiva de fa uns 100.000 anys. Declarat Reserva Natural del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, està integrat plenament dins el nucli urbà de la ciutat.
Dins el recinte fortificat de l’església de Sant Francesc, damunt del cràter, trobareu un espai de serveis al visitant, el Fortí; que disposa de bar i restaurant amb una carta de plats elaborats a base de productes de proximitat.

És una excursió apta per a fer en família on la descoberta de l’entorn, els boscos i els volcans estan assegurats!