Senderisme a la Garrotxa

Senderisme a la Garrotxa. “La volta a peu a la Garrotxa” és una ruta de 10+1 etapes, pernoctant cada dia en un poble diferent, amb un total de 201,5 km.

Aquesta proposta està basada en la guia homònima, editada per Llibres de Batet, escrita per Anna Plana i Sergi Romero, i amb fotografies de Moi Solé, una guia de viatge per conèixer aquesta terra pas a pas i per descobrir molts dels seus atractius.

Un llibre convertit en ruta
La proposta surt de la guia de viatge ‘La Volta a peu a la Garrotxa’ que els autors Anna Plana i Sergi Romero, amb fotografies de Moi Soler, van publicar a l’editorial Llibres de Batet amb l’objectiu de descobrir la Garrotxa pas a pas, d’una manera detallada i en diferents etapes. A partir d’aquesta publicació, Turisme Garrotxa i Itinerànnia, amb la col·laboració dels autors de la guia, van unir-se per dissenyar un producte turístic que permetés descobrir la Garrotxa a peu.

Podreu recórrer a peu la comarca, de poble en poble, en deu etapes, més una de circular per Olot i els seus voltants. Descobrireu la Garrotxa dels volcans i de les fagedes, dels alzinars i de les rouredes, dels prats i de les pastures, dels rius amb aigua que brolla, de les vistes esplèndides, de les petges del passat i dels somnis del futur, de l’ arquitectura i la cultura, del bon menjar i la bona gent.

El llibre-guia La volta a peu a la Garrotxa, la xarxa de senders Itinerànnia i el track de cada etapa us ajudaran a no perdre-us.

En aquest web hi trobareu tota la informació de cada etapa: la cartografia, els restaurants, els allotjaments i les activitats que podreu fer durant i després de cada etapa, i també les oficines de turisme on trobareu informació de cada indret.

Les característiques principals de cada etapa són:
Etapa 1: Olot – Santa Pau. Distància: 16,69 km. Desnivell acumulat pujada: 410 m.
Etapa 2: Santa Pau – Sant Ferriol – Mieres. Distància: 17,43 km. Desnivell acumulat pujada: 173 m.
Etapa 3: Mieres – Sant Aniol de Finestres – les Planes d’Hostoles – Sant Feliu de Pallerols. Distància: 25,56 km. Desnivell acumulat pujada: 994 m.
Etapa 4: Sant Feliu de Pallerols – la Vall d’en Bas – les Preses. Distància: 19,87 km. Desnivell acumulat pujada: 646 m.
Etapa 5: les Preses – Olot – la Vall de Bianya. Distància: 14,16 km. Desnivell acumulat pujada: 410 m.
Etapa 6: la Vall de Bianya – Sant Joan les Fonts – Castellfollit de la Roca. Distància: 17,79 km. Desnivell acumulat pujada: 448 m.
Etapa 7: Castellfollit de la Roca – Montagut – Tortellà. Distància: 14,18 km. Desnivell acumulat pujada: 463 m.
Etapa 8: Tortellà – Sales de Llierca – Beuda – Besalú. Distància: 17,41 km. Desnivell acumulat pujada: 425 m.
Etapa 9: Besalú – Sant Ferriol – Argelaguer – Sant Jaume de Llierca. Distància: 20,16 km. Desnivell acumulat pujada: 611 m.
Etapa 10: Sant Jaume de Llierca – Olot. Distància: 17,91 km. Desnivell acumulat pujada: 672 m.
Etapa 10+1: Olot – les Preses – Olot. Distància: 20,39 km. Desnivell acumulat pujada: 474 m.