Superlluna a la Garrotxa

Superlluna a la Garrotxa, la primera lluna plena de perigeu, o superlluna, de les quatre que tindrem aquest 2020. Aquesta denominació és conseqüència del pas de la Lluna en fase plena pel punt de la seva òrbita més pròxim a la Terra, l’anomenat perigeu. El resultat visible és una lluna una mica més gran i brillant. Aquesta nit i demà podrem observar la superlluna més gran de l’any i potser dels set anys vinents, ja que el satèl·lit de la terra, en la seva fase plena passarà a menys distància que mai.

Segons la NASA, una superlluna passa quan l’òrbita de la lluna és més pròxima (perigeu) a la Terra al mateix temps que és plena. Per això, és lleugerament més brillant i més gran que una lluna plena normal.

Així, detallen que la Lluna orbita la Terra en una el·lipse, un oval que l’acosta i l’allunya de la Terra a mesura que gira. El punt més allunyat d’aquesta el·lipse es diu apogeu i està a uns 405.500 quilòmetres de mitjana de la Terra, mentre que el seu punt més pròxim és el perigeu, que és una distància mitjana d’aproximadament 363.300 quilòmetres de la Terra.

En la seva fase plena i quan estarà més a prop serà demà, entre les quatre i les cinc de la tarda, però la podrem observar un 14% més gran i un 30% més brillant del normal aquesta nit i demà a la nit.

Com fa dies que tenim un temps una mica avorrit, ni núvols ni pluges, tant aquesta nit com demà podrem gaudir d’aquest fenomen tan curiós de la natura. No ús el perdeu, sortiu al balcó, terrassa o muntanya.

Aquest vespre amb diferents clients hem pogut contemplar com l’espectacle s’ha iniciat i hem pogut gaudir de la trajectòria fins al campanar de Mieres.