Tardor amb pocs bolets

Tardor amb pocs bolets i per la manca de pluges que farà que els aficionats al sortir a caçar-los tinguin més dificultats en fer bones cistelles. Avui comença la tardor, això vol dir que la temporada de bolets comença a arribar al seu punt àlgid de l’any. No obstant, i com passa cada any, tot plegat depèn molt de la meteorologia, ja que fan falta unes condicions concretes perquè els fongs creixin.

Aquest any, la pluja ha estat força escassa durant l’estiu i ha fet molta calor, cosa que pot fer que la temporada arrenqui tard a gran part del territori, però les previsions no són tan dolentes com semblen, ja que la producció de bolets pot ser força normal, però clarament inferior a la temporada de l’any 2018, que va ser excepcional.

Els experts del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, que, malgrat la pluja caiguda la setmana passada, expliquen que encara fa falta més aigua per garantir una bona producció de bolets. La pluja ha estat molt irregular durant l’agost i principis de setembre, cosa que fa preveure un creixement molt mal repartit dels fongs.

Així haurem de esperar que arribin les pluges i amb aquestes que poguem garantir que la temporada pot ser un éxit respecte a les campanyes anteriors.