Visites FESOLairea Santa Pau

visites FESOLairea Santa Pau és un programa de visites guiades per conèixer a fons el Fesol de Santa Pau. Les visites consisteixen a mostrar el procés de producció que segueix aquest producte, des que es llaura el camp fins que se serveix a taula. L’Ajuntament promou aquesta iniciativa per primera vegada. Espera poder iniciar visites de 10 a 12 persones amb un màxim de 20 on es mostra els diferents camps de cultiu i conclou amb un audiovisual i un tastet.

L’Ajuntament de Santa Pau i l’Associació de Cultivadors de fesols d’aquest mateix municipi han unit esforços per crear un programa de visites turístiques per donar a conèixer els trets diferencials d’aquest producte tan característic del municipi durant aquesta temporada, de juny a Setembre, en què es poden visitar els cultius de fesols pels voltants del poble. A partir d’un calendari de visites ja establertes –i amb la possibilitat de concertar visites per a grups- el projecte FESOLaire vol divulgar el procés de producció de fesols de Santa Pau; : aquestes visites constaran d’una explicació de les tasques del cultiu de fesols i el perquè de la seva singularitat i especificitat, l’apropament fins a camps on s’hi cultivin per tal d’explicar la fase productiva en què es trobi en el moment de la visita així com es detallaran les tasques que es realitzen un cop collits i en les quals tradicionalment hi ha participat tota la família.

Arran dels treballs desenvolupats per l’Associació de Cultivadors de fesols de Santa Pau, els fesols de Santa Pau seran aviat reconeguts amb una Denominació d’Origen Protegida, distinció que atorga la Unió Europea a productes agrícoles produïts en indrets concrets, la qualitat o característiques del qual deriven, precisament, del medi geogràfic on es produeix i del saber fer de qui els produeix.

Un altre activitat que podeu gaudir de l’entorn del nostre Turisme Rural a Mieres a tant sols 10 minuts de la capital dels volcans de la gfarrotxa i del Parc Natural de la Zona volcànica.