Visites guiades a Besalú

Cal Carreter, Turisme rural a la Garrotxa et recomana les activitats de la nostra comarca i les visites guiades a Besalú els propers dies 8,9,15,16,22, 23 i 29 de febrer.

La importància monumental de Besalú ve donada fonamentalment pel seu valor com a conjunt, per la seva unitat, que la determina com una de les mostres més importants i singulars de la Catalunya medieval. El pont de Besalú al llarg del temps ha estat un referent en l’imaginari col·lectiu i s’ha convertit en una icona que transmet al visitant la idea de l’origen de la història de Catalunya. Un cop has passat el pont, l’estructura antiga i estreta dóna un aire especial a l’itinerari i fa reviure molt més fàcilment als visitants una època ja llunyana però transcendental per entendre el significat de Catalunya.

El trobador Ramon Vidal escrivia ja a la plaça de Besalú al segle XIII, a la bellesa i romanticisme que desprenia la plaça i les belles dames…, altres autors s’han inspirat en Besalú per als seus relats: “El sello del algebrista”, “El pont dels jueus”, “Testaferro”. També han aprofitat la seva imatge productores per a les seves pel·lícules com El Perfum, Valentín. Empreses publicitàries molt destacades han utilitzat la imatge del pont per vendre la nostra terra: Ryanair, AT&T a l’aeroport de NY.

Besalú és un referent, Besalú és: comerç, gastronomia, lleure, medieval, tradició, turisme cultural, turisme d’interior, turisme familiar, vila de fires i mercats.

L’Oficina Municipal de Turisme de Besalú, durant els dies 8,9,15,16,22,23 i 29 de febrer ha programat diverses visites guiades per a donar a conèixer el patrimoni de la vila. Les diferents visites guiades que s’ofereixen són:

Visites guiades a Besalú . DESCOBREIX EL BESALÚ MEDIEVAL

Visita guiada completa per el centre històric de la vila comtal. El recorregut té una durada aproximada d’1 hora i 15 minuts, en el que visitarem els espais més importants del call de Besalú, el Micvé i les excavacions de la sinagoga, ens endinsarem en un monestir visitant l’església de Sant Pere i veurem un audiovisual sobre la història del poble.
El preu de la visita és de 5 € per persona, i gratuïta per els menors de 12 anys.

Visites guiades a Besalú . UN PASSEIG PEL CALL


Visita guiada al call jueu on veurem els seus edificis més importants el Micvé, i les excavacions de la sinagoga. El recorregut té una durada aproximada de 30 minuts.
El preu de la visita és de 2.50 € per persona, gratuïta per els menors de 12 anys.

Visites guiades a Besalú

Visites guiades a Besalú

Per a més informació i reserves
OFICINA MUNICIPAL DE TURISME DE BESALÚ
C/ Pont, 1 – 17850 Besalú
Tel: 972 59 12 40
Email: turisme@besalu.cat